Inspiraties

Industrieel wonen

Industrieel interieur

Een industrieel interieur is robuust en ruimtelijk met een vintage tintje. Het heeft een rauwe look waarbij bakstenen, beton, steigerbuizen en metaal vaak nog zichtbaar zijn. Houd de ruimte overzichtelijk door een paar grote eyecatchers te kiezen, zoals een stoere fabriekslamp, leren bank of stalen eettafel. 

 

Stoere materialen

Onmisbaar zijn robuuste materialen, veelal ruw en onbewerkt. Metaal, beton en leer zijn perfect om dat stoere sfeertje in huis te halen. Ook steigerbuizen en bakstenen zien we veel terug. Wil je voorkomen dat dit alles doorslaat in een kil interieur? De truc zit hem in het combineren met warm, maar toch stoer hout.  

Industriële kleuren

Een industrieel interieur is vaak verre van kleurrijk. De kleuren van de materialen voeren de boventoon, denk aan zwart staal, grijs beton of bruine bakstenen. Toch kun je er een warme twist aan geven door een cognac bruine bank of een vitrinekast in legergroene kleur. Deze aardetinten mengen het interieur tot een mooi geheel.

1. De juiste industriële eettafel

Een van de belangrijkste elementen van je eetkamer is uiteraard de tafel. Zeker bij de industriële woonstijl is de eettafel ontzettend belangrijk. Zo is de industriële eettafel vaak dé blikvanger van deze ruimte. De meeste eettafels met industrieel design zijn gemaakt van hout gecombineerd met staal. Het gebruik van deze natuurlijke materialen geeft de tafel een stoer en robuust karakter.

Naast de uitstraling van de eettafel in je industriële eetkamer is ook het formaat ontzettend belangrijk. Zoals gezegd zijn industriële eettafel vaak erg groot en robuust, waardoor er wel genoeg ruimte gewenst is. Bij een kleine eetkamer kan je beter kiezen voor een eettafel dat niet té robuust is, maar uiteraard wel een industrieel uiterlijk heeft.

2. Combineer met eetkamerstoelen

Op het moment dat je een eettafel hebt gekozen, dan kun je op zoek gaan naar bijpassende eetkamerstoelen. Uiteraard is het bij deze woonstijl van belang dat de stoelen een stoere uitstraling hebben, maar vergeet ook niet dat comfort ontzettend belangrijk is. De meeste mensen zitten regelmatig aan de eettafel, bijvoorbeeld bij het ontbijt of tijdens het avondeten. Maar vergeet ook thuiswerkers niet. In alle gevallen is het van groot belang dat eetkamerstoelen een comfortabele zitting hebben.

3. Industriële verlichting

Met een eettafel en eetkamerstoelen is je eetkamer inrichting nog niet compleet. De basis staat er wellicht, maar juist de verlichting is erg bepalend voor de sfeer. Zeker bij een industrieel interieur zijn de lampen onmisbaar. 

Ontdek het aanbod behangpapier in onze toonzalen

Spring eens binnen en kom gezellig snuisteren door ons uitgebreide aanbod. Wil je zeker zijn van je stuk? Maak dan snel een afspraak met één van onze medewerkers in onze winkels.